Podle stanoviska Úřadu pro ochranu osobních údajů je princip opt-out v souladu s GDPR

Rádi bychom s vámi sdíleli stanovisko Úřadu pro ochranu osobních údajů které shledává, že princip opt-out je v souladu s nařízením GDPR.
 
„Informaci o stanovisku ÚOOU budeme rozesílat také na všechny naše partnery. V tuto chvíli se snažíme především informovat a proškolovat e-shopy o tom, že je tento postup zcela správný a v souladu s evropským nařízením. V první fázi kontroly budeme e-shopy upozorňovat, komunikovat s nimi a celý proces jim vysvětlovat,“ říká Jan Kriegel, ředitel zákaznického centra a podpory pro e-shopy nákupního rádce Heureka.

Naší snahou, stejně jako všech e-shopů zapojených do služby Ověřeno zákazníky, je zachovat co možná největší návratnost dotazníků. Hodnocení a recenze zákazníků prostřednictvím nezávislé služby Ověřeno zákazníky jsou zdrojem důležité zpětné vazby pro e-shopy, na základě které mohou zlepšovat své služby. Cílem sběru hodnocení je zároveň umožnit zákazníkům rozhodnout se o nákupu na základě zkušeností, které sdílejí ostatní nakupující. Právě názor ostatních je pro zákazníky při výběru e-shopu důležitý.

Celé znění stanoviska Úřadu pro ochranu osobních údajů naleznete na tomto odkazu a pokud máte jakýkoliv dotaz, neváhejte nám napsat.

Nejdůležitější změny obchodních podmínek Heureky v souvislosti se zavedením GDPR

Cílem zavedení GDPR je co nejvíce hájit práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty včetně jejich osobních údajů. Po workshopu s APEKem jsme vás na našem blogu informovali o základních skutečnostech a chystaných změnách. Nyní se na nejzásadnější úpravy všech podmínek podíváme ještě podrobněji.  Continue reading „Nejdůležitější změny obchodních podmínek Heureky v souvislosti se zavedením GDPR“

Heureka a GDPR

S účinností od 25. května 2018 vstoupí v platnost evropské nařízení GDPR (General Data Protection Regulation). Cílem GDPR je co nejvíce hájit práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty včetně jejich osobních údajů. GDPR se týká všech firem, institucí, jednotlivců a samozřejmě také online služeb. Více o GDPR si můžete přečíst zde: https://www.gdpr.cz/gdpr/. A jaký bude mít GDPR dopad na Heureku? Continue reading „Heureka a GDPR“

Workshop s APEKem ohledně GDPR proběhne 6. dubna

V pátek 6. dubna pro vás v konferenčním centru Green Point ve spolupráci s APEKem chystáme worskhop na téma GDPR. A na co se můžete těšit? Kromě obecného shrnutí celé problematiky vám přineseme více informací o tom, jaké kroky v souvislosti s GDPR chystáme my. Dozvíte se, co bude potřeba zařídit na obou stranách, jak u e-shopu, tak na Heurece. Součástí workshopu bude panelová diskuse a následně možnost probrat s námi vše, co vás zajímá. Pečlivě zodpovíme všechny dotazy týkající se všech služeb Heureky, především Ověřena zákazníky nebo Heureka Košíku. Continue reading „Workshop s APEKem ohledně GDPR proběhne 6. dubna“